Loader

Μπριζόλες σε αντικολλητικό ταψί με λαχανικά

2013-07-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1κ.γλ.λάδι
Αλατοπίπερο
3-4ντοματίνια κομμένα στη μέση
Χυμός λεμονιού
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1πατάτα χοντροκομμένη
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τις μπριζόλες σε αντικολλητικό ταψί και τις ραντίζουμε με το λαδάκι. Συμπληρώνουμε νερό ως το μισό ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνουμε τα ντοματίνια πάνω στις μπριζόλες και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 15 λεπτά. Εντωμεταξύ γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση. Τοποθετούμε στη θέση που βάζουμε το καπάκι ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και απλώνουμε μέσα τα λαχανικά. Τα βάζουμε να πάρει μια βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν με κλειστό καπάκι για 30-40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με μπόλικο χυμό λεμόνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *