Μπριζόλες σε αντικολλητικό ταψί με λαχανικά
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπριζόλες χοιρινές λαιμού
1κ.γλ.λάδι
Αλατοπίπερο
3-4ντοματίνια κομμένα στη μέση
Χυμός λεμονιού
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1πατάτα χοντροκομμένη
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις μπριζόλες σε αντικολλητικό ταψί και τις ραντίζουμε με το λαδάκι. Συμπληρώνουμε νερό ως το μισό ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Στη συνέχεια απλώνουμε τα ντοματίνια πάνω στις μπριζόλες και ψήνουμε στο γκριλ για άλλα 15 λεπτά. Εντωμεταξύ γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό λίγο πιο πάνω από τη μέση. Τοποθετούμε στη θέση που βάζουμε το καπάκι ένα σουρωτήρι για μακαρόνια και απλώνουμε μέσα τα λαχανικά. Τα βάζουμε να πάρει μια βράση το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να ψηθούν με κλειστό καπάκι για 30-40 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε τις μπριζόλες μας με τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με μπόλικο χυμό λεμόνι.