Μπριζόλες χοιρινές με μαρινάδα δενδρολίβανου
2014-05-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
8/6/14
Μπριζόλες χοιρινές με μαρινάδα δενδρολίβανου. Αλλά και για κοτόπουλο, εξίσου κατάλληλη. Για bbq ή ψήσιμο στο φούρνο μια μαρινάδα για να νοστιμίσει το κρεατάκι μας, στα γρήγορα, όσο θα παίρνουν φωτιά τα κάρβουνα, που λένε.
Συστατικά
2 μεγάλες ή 4 μεσαίες μπριζόλες χοιρινές, λαιμού
Για τη μαρινάδα:
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Χυμός ½ λεμονιού
Αλατοπίπερο, φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές του γλυκού Worcestershire sauce ή 1 κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
2-3 κλαδάκια δενδρολίβανο, ολόκληρα ή τα φύλλα ψιλοκομμένα (αν θέλουμε έντονη γεύση δενδρολίβανου)
2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή λιωμένες (ανάλογα πόσο έντονη γεύση σκόρδου θέλουμε)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ και ακουμπάμε μέσα τις μπριζόλες. Κλείνουμε με καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά να πάει παντού.
Βήμα 2
Κλείνουμε με καπάκι και ανακινούμε πολύ καλά να πάει παντού. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Στη συνέχεια τινάσσουμε ελαφρά τις μπριζόλες και τις ακουμπάμε στη σχάρα από τα κάρβουνα ή σε σχάρα ταψιού που έχουμε ρίξει από κάτω λίγο νεράκι.
Βήμα 3
Ψήνουμε στα κάρβουνα, ανάλογα τα γούστα ή στο φούρνο για 15-17 λεπτά από κάθε πλευρά στους 180C, αλείφοντας κατά διαστήματα (και στις δυο περιπτώσεις) με τα υγρά της μαρινάδας. Αν χρησιμοποιήσουμε τη μαρινάδα για κοτόπουλο, θα χρειαστούμε λιγότερο χρόνο ψησίματος.