Μπροκολοπρασόσουπα βελουτέ
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μικρά μπρόκολα χωρισμένασε μπουκετάκια
3πράσα κομμένα σε ροδέλες
1μεγάλο καρότο κομμένο σε χοντρά κομμάτια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2ματσάκι σέλινο
Κρουτόν –κρέμα γάλακτος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε περίπου 3 φλιτζάνια νερό και βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πολτοποιούμε στο multi. Τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικα κρουτόν ή κρέμα γάλακτος ή και τα δυο μαζί.