Μυρωδάτα χορταρικά με επικάλυψη γιαουρτιού
2013-07-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό σπανάκι κατ.
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
5φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
3κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1κ.σ.δυόσμος
Λάδι
Αλατοπίπερο
250γρ.ανθότυρο θρυμματισμένο
1αυγό χτυπημένο
1κ.σ.κόρν φλάουρ
200γρ.γιαούρτι στραγγιστό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και σιγοψήνουμε περίπου 15 λεπτά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τα απλώνουμε μέσα τα χορταρικά μας. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ανθότυρο,το γιαούρτι, αλατοπίπερο και το κορν φλάουρ. Το απλώνουμε πάνω από τα χόρταρικά ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-400 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια και να σχηματιστει μια κρούστα.