Μωβ μπρόκολο λαχανόσουπα
2014-02-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
8/2/14
Μωβ μπρόκολο, κίτρινα και μαύρα ντοματίνια, μπρόκολο που μοιάζει με λαχανί κουνουπίδι και άλλα τέτοια, απλά με μια βόλτα στη λαϊκή της γειτονιά μας. Αλήθεια λέω, είναι πλέον τόσο πολύ ενημερωμένες που νομίζεις ότι είσαι σε gourmet παζάρι λαχανικών μιας άλλης χώρας, εξωτικής. Μωβ μπρόκολο λαχανόσουπα θα σας ετοιμάσουμε για σήμερα γιατί το χρώμα στο φαγητό είναι που δίνει και την πρώτη εντύπωση!
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μέτριο μπρόκολο μωβ ή ότι έχουμε, σε φουντάκια
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας γιαούρτι
- 1/3 του φλιτζανιού γάλα
- Λίγο μπούκοβο για το σερβίρισμα προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρουμε 3 λεπτά το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα. Ρίχνουμε το σκόρδο, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε το μπρόκολο τα μαγειρεύουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πολτοποιούμε στο multi το 1/3 της ποσότητας και το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι ή μπολ το γιαούρτι και το γάλα και αφού πάρει μια βράση η σούπα μας τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά.
Βήμα 3
Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, ραντίζοντας με λίγο ακόμα λάδι και πασπαλίζοντας μπούκοβο , ανάλογα τα γούστα (και τις αντοχές!).