Μωβ πουρές με φρέσκα καραμελωμένα κρεμμύδια
2014-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/6/14
Μωβ πουρές με φρέσκα καραμελωμένα κρεμμύδια. Το χρώμα του αμέθυστου στον πουρέ μας σήμερα υπόσχεται να σας μεθύσει με την πλούσια γεύση του και την ξεχωριστή υφή του. Απολαυστικό συνοδευτικό για πρωτότυπα πιάτα στο ZannetCooks. Από την άλλη αναρωτιέμαι βέβαια, μήπως η έντονη επιθυμία μου να φύγω διακοπές με έχει αποτρελάνει. Το πιάτο μας πάντως αν και τρελό με την μωβ μανία που με έχει πιάσει, είναι αν μη τι άλλο, ξεχωριστό.
Συστατικά
1 κιλό μωβ πατάτες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μπούκοβο, ανάλογα τα γούστα
1 κουταλιά του γλυκού εστραγκόν ξερό
1 φλιτζάνι καραμελωμένα φρέσκα κρεμμύδια
Καρύδια χοντροτριμμένα , για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μπόλικο νερό που βράζει. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο να λιώσουν. Αμέσως τις ανακατεύουμε με το λάδι ,το μέλι, το εστραγκόν, το μπούκοβο και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Μεταφέρουμε τον πουρέ σε βαθύ μπολ και απλώνουμε από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Διασκορπίζουμε με τα καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσουμε και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.