Μύδια αχνιστά με μπύρα
2015-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
31/7/15
Μύδια αχνιστά με μπύρα επειδή μας άρεσε ο χθεσινός σολομός με κρούστα από chips και θέλαμε να συνεχίσουμε και σήμερα με light και καλοκαιρινή διάθεση.
Συστατικά
- 1 κιλό μύδια με το κέλυφος
- ½ φλιτζάνι μπύρα
- Αλατοπίπερο
- 1 χούφτα ντοματίνια
- 1 κεφάλι σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι άνηθος
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το σκόρδο από τα πολλά εξωτερικά φύλλα και το βάζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Το ραντίζουμε με το λάδι και το τυλίγουμε καλά.
Βήμα 2
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 190C για 20-25 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον άνηθο. Ξετυλίγουμε το σκόρδο από το αλουμινόχαρτο και το πιέζουμε να ξεχωρίσει η φλούδα από την ψίχα. Ρίχνουμε την ψίχα στη κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την μπύρα.
Βήμα 4
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.
Βήμα 5
Μεταφέρουμε τα μύδια σε βαθύ μπολ, με κουτάλα ώστε να βάζουμε στο μπολ και υγρά από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε αμέσως με πατάτες τηγανητές, κρύα μπύρα ή ότι άλλο μας αρέσει.