Νηστίσιμο pesto hummus
2015-05-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 1/2 φλιτζάνι
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/5/15
Νηστίσιμο pesto hummus όχι μόνο για όσους νηστεύουν αλλά και για όσους προσέχουν την διατροφή τους ή είναι vegetarians.
Συστατικά
- 1 μεγάλο ματσάκι μαϊντανού
- ¼ του φλιτζανιού αμύγδαλα λευκά
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1/3 του φλιτζανιού πιπέρι καγιέν
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ φλιτζάνι φασόλια βρασμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο multi τον μαϊντανό, τα αμύγδαλα και το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ταχίνι, το καγιέν και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα και χτυπάμε ξανά.
Βήμα 3
Καθαρίζουμε με ένα κουτάλι, τα τοιχώματα του multi και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως ή μεταφέρουμε σε μπολ με καπάκι για να το φυλάξουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον 3-4 ημέρες.