Ντάκος με κρέμα φέτας και σκορδάτο σπανάκι
2013-07-03- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 μεγάλες κριθαροκουλούρες
1 μέτρια ντομάτα, ξεσποριασμένη, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 κ.σ.δυόσμο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα φέτας:
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
3 κουτ. σούπας γιαούρτι αγελαδινό
3 κουτ. σούπας γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1κ.γλ.ρίγανη
Για τα χόρτα:
50 ml ελαιόλαδο
3 σκελ.σκόρδο ολόκληρες ή ψιλοκομμένες
1½ φλιτζ. τσαγιού βρασμένο σπανάκι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα πολτοποιούμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρολάκι και σωτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 10-15 λεπτά να σιγοψηθεί. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την ντομάτα με λάδι , αλατοπίπερο και δύοσμο. Βρέχουμε τις κριθαροκουλούρες και αλείφουμε πάνω την κρέμα φέτας που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε 1-2 κουταλιές από το σκορδάτο σπανάκι μας ,μοιράζουμε πάνω κουταλιές από το μείγμα ντομάτας και σερβίρουμε.