Ντοματόσουπα με ρεβίθια και τραχανά
2013-07-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.ρεβύθια βρασμένα
1/2φλ.ξινός τραχανάς
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.λάδι
6σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κ.γλ.δενδρολίβανο
2φύλλα δάφνης
6φλ.ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
1φρέσκια ντομάτα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και ρίχνουμε το σκόρδο και το αλάτι για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τον τραχανά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβύθια και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή κρύα.