Πένες φούρνο με τυριά και pesto
2015-12-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
16/12/15
Πένες φούρνου με τυριά και pesto. Όλες οι γεύσεις μιας ιταλικής σαλάτας caprese ,με τυρια που λιώνουν πάνω στα ζυμαρικά μας, δεν μπορεί παρά να είναι ένα καλοδεχούμενο πιάτο για όλους.
Συστατικά
- 350gr. Πένες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 2 φλιτζάνια σάλτσα marinara ή όποια κόκκινη σάλτσα προτιμάμε
- ¼ του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- ¼ του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη
- ¼ του φλιτζανιού ρεγκάτο τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
- ¼ του φλιτζανιού pesto έτοιμο ή σπιτικό
- 2 φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στα 2 ή στα 4
- 200gr. Μοτσαρέλλα τριμμένη
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Bράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με τη κόκκινη σάλτσα, την κρέμα γάλακτος, το pesto, την παρμεζάνα, το ρεγκάτο, το balsamico, 1 ½ φλιτζάνι από τα ντοματίνια και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και το απλώνουμε μέσα το μείγμα. Διασκορπίζουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Βήμα 3
Το βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε στο μείγμα, ψητό κοτόπουλο ή γαλοπούλα και να αντικαταστήσουμε την κρέμα γάλακτος με στραγγιστό γιαούρτι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.