Πέστο μελιτζάνας
2013-07-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
2κ.σ.πατέ ελιάς
Αλατοπίπερο
1000γρ.ανθότυρο
1κ.γλ.βασιλικός
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και την τοποθετούμε σε ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Περίπου 30 λεπτά. Κατόπιν την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε την σάρκα από τη φλούδα. Ρίχνουμε στο multi τη σάρκα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε. Το βάζουμε σε μπολ στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για ορεκτικό πριν ένα γεύμα ή να το αλείψουμε πάνω σε ψωμάκια.