Παντζάρια σαλάτα με αβοκάντο και ντρέσινγκ πορτοκαλιού
2014-12-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
16/12/14
Παντζάρια σαλάτα με αβοκάντο και ντρέσινγκ πορτοκαλιού. Δροσερή, τραγανή και μοδάτη για όσους δεν θέλουν άλλο ρόδι, στις σαλάτες των γιορτών. Αν και προσωπικά, θα το πρόσθετα αν το είχα εύκαιρο!
Συστατικά
1 μεγάλο κολοκύθι τριμμένο
2 μέτρια παντζάρια, βρασμένα
1 ώριμο αβοκάντο
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/4 του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος
40gr. Παστέλι χοντροκομμένο ή αντίστοιχη ποσότητα καραμελωμένων ξηρών καρπών
Για το ντρέσινγκ:
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Χυμό από ½ πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο
½ κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια με το κολοκυθάκι, τα φρέσκα κρεμμύδια και τον άνηθο.
Βήμα 2
Χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε με τα 2/3 από αυτό τα λαχανικά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω το αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και το παστέλι. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ και σερβίρουμε.