Παντζαρόσουπα με κύμινο
2013-07-19- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.παντζάρια, μόνο οι βολβοί
2πατάτες
1κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
1κ.σ.κύμινο
4ποτ.ζωμό λαχανικών
Αλατοπίπερο
200γρ.γιαούρτι (προαιρετικά)
4κ.γλ.balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τις πατάτες και τα παντζάρια 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και μόλις κρυώσουν λίγο τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει λίγο προσθέτουμε τα κυβάκια λαχανικών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κύμινο και ανακατεύουμε. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά. Τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσουν λίγο τα πολτοποιούμε. Τα αδειάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση και να αποκτήσουν μια βελούδινη μορφή. Σερβίρουμε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και ραντίζουμε με λίγο balsamico.