Loader

Παπαρδέλες σε σάλτσα παντζαριού με προσούτο

2015-06-28
  • Μερίδες: 1
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

3/7/15

Παπαρδέλες σε σάλτσα παντζαριού με προσούτο για ένα χορταστικό καλοκαιρινό πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

beetpapardeles (3) beetpapardeles (5)

Συστατικά

  • 80gr. παπαρδέλες ή άλλο φαρδύ ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο βρασμένο παντζάρι
  • Αλατοπίπερο
  • 2 φέτες προσούτο
  • 1 χούφτα φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά του γλυκού soya sauce
  • 2 φέτες προσούτο κομμένες με τα χέρια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το παντζάρι στο multi, καθαρισμένο και το πολτοποιούμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 20-30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο παντζάρι, τη σόγια, αλατοπίπερο και 2/3 του φλιτζανιού νερό ή ζωμό.

Βήμα 3

Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά, ανάλογα τι γράφει η συσκευασία των ζυμαρικών που θα χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε στο ενδιάμεσο να μην μας κολλήσουν τα ζυμαρικά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε πιάτο και διασκορπίζουμε το προσούτο, κομμένο σε κομμάτια με τα χέρια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με κάποιο τριμμένο τυρί της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *