Πατάτες γεμιστές με πράσο και τυρί
2013-06-05- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
1κ.σ.μουστάρδα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πράσο ψιλ/νο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
3κ.σ.γκούντα τριμμένο
4κ.σ.κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και αφαιρούμε προσεχτικά όσο μπορούμε από την ψίχα. Την βάζουμε σε ένα μπωλ και τις λιώνουμε με πιρούνι. Βάζουμε λίγο λαδάκι σε αντικολλήτικο τηγάνι και σωτάρουμε το πράσο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να χλιαρύνει. Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και γεμίζουμε με αυτό το μείγμα το κενό από τις πατάτες που δημιουργήσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.