Πατάτες μελένιες της θείας Φοφώς
2013-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Μπορείτε να βάλετε τις πατάτες κάτω από τη γαλοπούλα ή το ψητό φούρνου.
Συστατικά
600γρ.baby πατάτες πλυμένες καλά με τη φλούδα
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 2 πορτοκαλιών
3κ.σ.μέλι
2κ.σ.μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πατατούλες σε ταψί. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το μέλι να ρευστοποιηθεί και το μεταφέρουμ σε μπολάκι μαζί με το λάδι, το αλατοπίπερο, την μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νεράκι και περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ½ ώρα μέχρι να μελώσουν και να μαλακώσουν οι πατάτες. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.