Πατέ πράσινης ελιάς με αντζούγιες
2014-07-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(3.7 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
15/7/14
Πατέ πράσινης ελιάς με αντζούγιες. Ένα ντιπ , άλειμμα, σνακ, ορεκτικό ή ότι άλλο βάλει ο νους σας, με μεσογειακά υλικά και δροσερή γεύση μέντας.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι πράσινες ελιές, καθαρισμένες από το κουκούτσι ή γεμιστές
- 4-5 φιλέτα αντζούγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας κάππαρη
- ¼ του φλιτζανιού φύλλα μέντας
- Χυμός ½ λεμονιού
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi με τελευταίο το λάδι για να δούμε πόσο πηχτό ή ρευστό μείγμα θα έχουμε και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Βήμα 2
Το φυλάμε στο ψυγείο σε βάζο με καπάκι. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε τσίλι πιπεριά για πιο πικάντικη γεύση. Το αλείφουμε σε ψωμί ή το σερβίρουμε σαν ντιπ ή ορεκτικό.