Loader

Πατατοπρασόπιτα με αλλαντικά

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1συσκ.φύλλο σφολιάτας

4μεγάλες πατάτες βρασμένες

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 1/2φλ.διάφορα αλλαντικά ψιλ/να

1 ½ φλ.διάφορα τυριά τριμμένα

1δόση sauce veloute

Αλατοπίπερο

1κ.σ.θυμάρι

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE VELOUTE

1κ.σ.βούτυρο

1κ.σ.αλεύρι

1 & 3/4φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών

1κ.σ.κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα τη sauce. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μόλις λιώσει ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το μάτι και την κρατάμε ζεστή στην άκρη. Εντωμεταξύ λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μέσα το ένα φύλλο. Βάζουμε πρώτα μια στρώση από λεπτές ροδέλες πατάτας. Έπειτα διασκορπίζουμε το πράσο και τα αλλαντικά και τέλος τα τυριά. Απλώνουμε πάνω τους την sauce και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Γυρίζουμε όμορφα τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε με λίγο λάδι την επιφάνεια. Την χαράσσουμε ελαφρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει για να σφίξει και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *