Πατατοσαλάτα και ψαράκι
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
2ψάρια (της αρεσκείας σας)καθαρισμένα για φούρνο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
2πατάτες βρασμένες
1κ.σ.κάπαρη
3αγγουράκια τουρσί ψιλ/να
1κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
2κρεμμυδάκια φρέσκα
1κ.γλ.ρίγανη
Για το dressing
Λάδι
Χυμο λεμονιού
Μουστάρδα
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα ψάρια σε ταψί. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ραντίζουμε με το λάδι και συμπληρώνουμε νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ βάζουμε σε μπολ τις πατάτες και από πάνω διασκορπίζουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαιντανό, την κάππαρη, τα αγγουράκια και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε σε βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για το dressing και περιχύνουμε με συτό τη σαλάτα. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε το ψαράκι μας δίπλα σε 2κουταλιές από την πατατοσαλάτα.