Πατατοσαλάτα με ζαμπόν και τυρί κρέμα
2013-06-29- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2-3πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κύβους
Χυμό 1/2λεμονιού
Αλατοπίπερο
1/φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
1/2κρεμμύδι ψιλ/νο
λάδι
1μικρή πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
100γρ.τυρί κρέμα
1/3φ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ζαμπόν, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις το απορροφήσει, κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το τυρί. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες και σερβίρουμε.