Πατατοσαλάτα με τουρσάκια
2013-06-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5μέτριες πατατούλες βρασμένες και κομμένες
2αυγά βραστά κομμένα 8
2κ.σ.κάππαρη
2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
1φλ.διάφορα τουρσιά ψιλ/να
3κ.σ.λάδι
Χυμός και ξύσμα 1/2πορτοκαλιού
1κ.γλ.μουστάρδα
Αλατοπίπερο
1κ.σ.κρέμα balsamico
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, την κάππαρη, τα φρέσκα κρεμμύδια, το τουρσί και τον μαϊντανό. Σε ένα βάζο με καπάκι βάζουμε το λάδι, το αλατοπίπερο, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το balsamico και τα ανακινούμε καλά. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά να μην διαλύσουν οι πατάτες. Διασκορπίζουμε από πάνω τα αυγά. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.