Πικάντικα μύδια με φέτα
2015-07-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
11/7/15
Πικάντικα μύδια με φέτα για ουζοκρασάκια και παρέα στο μπαλκόνι!
Συστατικά
- ½ κιλό μύδια ψίχα
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουταλιά του γλυκού πάστα τσίλι ή 1 μικρή καυτερή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
- 2/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1-2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
- 200gr. Φέτα κομμένη σε κύβους
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το τσίλι ή την πιπεριά και ανακατεύουμε για ένα λεπτό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα μύδια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Βήμα 3
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό. Μαγειρεύουμε για άλλα 10-12 λεπτά και διασκορπίζουμε τη φέτα. Σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα μαϊντανό.