Πικάντικη γιορτινή σαλάτα με ρόδι
2014-12-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
19/12/14
Πικάντικη γιορτινή σαλάτα με ρόδι για το εορταστικό τραπέζι και όχι μόνο.
Συστατικά
2 πράσινα μήλα κομμένα σε κυβάκια
1 μέτρια ρίζα φινόκιο, κομμένη σε ροδέλες
1 λωτός, κομμένος σε κυβάκια
Τα σπόρια από 1 ρόδι
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 -3 κουταλιές της σούπας χοντροτριμμένη καρυδόψιχα
Για το dressing:
1 κουταλιά της σούπας κρέμα horseradish
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα horseradish με το μέλι, το λάδι, το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ το φινόκιο, το μήλο, τον λωτό, το ρόδι και τα φρέσκα κρεμμύδια. Περιχύνουμε με το dressing που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας από πάνω τα καρύδια ή φυλάμε 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να ενωθούν καλύτερα οι γεύσεις. Αν θέλουμε συμπληρώνουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας όπως μέντα ή βασιλικός ψιλοκομμένος ή αντικαθιστούμε τα φρέσκα κρεμμύδια με chives.