Loader

Πικάντικο ντοματόρυζο

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

2μέτριες ντομάτες πολύ ψιλ/νες

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

4-5φλ.basmati, μαγειρεμένο ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας

1κ.γλ.κάρυ σκόνη

2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες

1κ.σ.μουστάρδα διαλυμένη σε 1κ.σ.νερό

1/2κ.γλ.κύμινο

αλατοπίπερο

Μια πρέζα μπούκοβο

1/2κ.γλ.κουρκουμάς

1κ.σ.ginger σκόνη

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

2κ.σ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κάρυ και το κύμινο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μετά από 2 λεπτά το σκόρδο και το ginger. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το μπούκοβο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 2-3 λεπτά να απορροφηθούν και τα πολλά υγρά από τις ντομάτες και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *