Πικάντικο ντοματόρυζο
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(2 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μέτριες ντομάτες πολύ ψιλ/νες
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
4-5φλ.basmati, μαγειρεμένο ή άλλο ρύζι της αρεσκείας μας
1κ.γλ.κάρυ σκόνη
2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες
1κ.σ.μουστάρδα διαλυμένη σε 1κ.σ.νερό
1/2κ.γλ.κύμινο
αλατοπίπερο
Μια πρέζα μπούκοβο
1/2κ.γλ.κουρκουμάς
1κ.σ.ginger σκόνη
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2κ.σ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το κάρυ και το κύμινο για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μετά από 2 λεπτά το σκόρδο και το ginger. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το μπούκοβο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά άλλα 2-3 λεπτά να απορροφηθούν και τα πολλά υγρά από τις ντομάτες και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 2-3 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε αμέσως.