Πικάντικος κιμάς με μήλο και κόκκινα φασόλια
2013-10-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
15/10/13
Είναι πολλές φορές που η μαγειρική σε οδηγεί μόνη της στα δικά της μονοπάτια χωρίς να το καταλάβεις.
Προσωπικά άπειρες φορές μου έχει συμβεί από αλλού να ξεκινήσω και αλλού να βρεθώ με συνοδηγό την φαντασία, απαραίτητα.
Έτσι και σήμερα, αποφασισμένη να κάνω ένα τελείως διαφορετικό, από τα συνηθισμένα κιμά και να τον σερβίρω με ρυζάκι λευκό κατέληξα στο παρακάτω αποτέλεσμα που ομολογουμένως ήταν γευστικότατο και πολύ ελαφρύ παρόλο που το μπούκοβο, το «τσίμπησα» λίγο παραπάνω, ως συνήθως δηλαδή.
Ξεκίνησα με τα βασικά υλικά, τα τοποθέτησα στον πάγκο μου για να τα επεξεργαστώ και να τα φωτογραφίσω και κατά την εκτέλεση μετάνιωσα στο είδος των φασολιών. Τα μαυρομάτικα κοκκίνισαν και ιδού!
Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200gr. Κιμάς μοσχαρίσιος
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
Τσίλι σκόνη ή πιπεριά αποξηραμένη, κατά βούληση
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 πιπεριές κέρατο, χρωματιστές, κομμένες σε λωρίδες
1 μήλο
Χυμός 1 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια, κονσέρβας
Μαϊντανός για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε κυβάκια και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια φωτιά, πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα συγχρόνως ώστε να διαλυθεί σε κομματάκια, όπως και στον κλασικό κιμά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τέλος το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μήλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και το τσίλι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα ο κιμάς και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τα κόκκινα φασόλια, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε αμέσως πάνω σε ρυζάκι ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή ακόμα και nachos για ορεκτικό ή σνακ, πασπαλίζοντας σε κάθε περίπτωση με μπόλικο μαϊντανό και ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι.