Πιπεράτα κεφτεδάκια
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ.κιμάς ανάμικτος
1αυγό
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1/2κ.γλ.πάπρικα
1/3κ.γλ.πιπέρι κόκκινο
1/3κ.γλ.πιπέρι καγιέν
Αλατοπίπερο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το αυγό, τη φρυγανιά και τα μπαχαρικά. Τα πλάθουμε στρογγυλ΄κεφτεδάκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Εμένα επειδή έχουν έντονη πιπεράτη γεύση μου αρέσουν λίγο μεγαλούτσικα. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα κατεβάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά με φρέσκες τηγανητές πατάτες.