Πιπεράτη σάλτσα με φασολάκια για ζυμαρικά
2013-07-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.πράσινα στρογγυλά φασολάκια βρασμένα και ψιλ/να
1φλ.χυμός ντομάτας
1/2πράσο
1καρότο μικρό
1μικρό κρεμμύδι
10ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά ψιλ/νες
1κ.σ.βασιλικός ξερός
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το καρότο, το πράσο και το κρεμμύδι στο multi και τα τρίβουμε. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τα σοτάρουμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε νεράκι, περίπου 1 ½ ποτήρι. Προσθέτουμε τις ελιές και τα φασολάκια και πασπαλίζουμε με το βασιλικό. Σιγοβράζουμε 20 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με 2-3 γενναιόδωρες κουταλιές από τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με το τυρί.