Πιπερόρυζο με λουκάνικα
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
Λάδι
5πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
Αλατοπίπερο
1φλ.ρύζι Καρολίνα
2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα τους
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε το ρύζι και αλατοπιπερώνουμε. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό κάθε φορά που τον απορροφάει μέχρι να μας τελειώσει. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε 10 λεπτά σε κλειστό μάτι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το θυμάρι.