Πλιγουροκεφτέδες
2013-06-01- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.πλιγούρι
250ml ζωμός λαχανικών ή χλιαρό νερό
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.κύμινο
2αυγά
5κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό ή το νερό να πάρει βράση, κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι να φουσκώσει. Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το σκόρο και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το κρεμμύδι και το σκόρδο που σοτάραμε και τη φρυγανιά. Προσθέτουμε το πλιγούρι και πιέζουμε με τα χέρια μας να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια τα οποία πιέζουμε να γίνουν λίγο πλακουτσωτά. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι, για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα σερβίρουμε ζεστά με φρέσκια σαλάτα λαχανικών ή ένα ντιπ γιαουρτιού.