Loader

Πλιγούρι ανοιξιάτικο

2013-07-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό ντομάτας στο μαγείρεμα και στο τέλος να προσθέσουμε μαζί με το βασιλικό και φρέσκα ψιλοκομμένα ντοματίνια.

Συστατικά  

 

2κ.σ.λάδι

1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο

2σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες

1φλ.ντομάτα κομμένη σε κυβάκια , φρέσκια ή κονσέρβα

Μια πρέζα ζάχαρη

1φλ.νερό

1φλ.πλιγούρι

Αλατοπίπερο

2κ.σ.βασιλικός , φρέσκος ή ξερός

2κ.σ.κέτσαπ

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίζει. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε Ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη και το νερό και λίγο λίγο το πλιγούρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και προσθέτουμε το βασιλικό και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *