Πλιγούρι λεμονάτο με κοτόπουλο και κολοκυθάκια
2013-06-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.πλιγούρι
2στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
1μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο
1μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Χυμός 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
4κ.σ.μαϊντανος ψιλ/νος
2φλ.ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον μισό μαϊντανο. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 20 λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι και τα κολοκυθάκια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά πριν σερβίρουμε.