Loader

Πλιγούρι με ψητά λαχανικά και pesto

2015-01-24
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 1:35 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

31/1/15

Πλιγούρι με ψητά λαχανικά και pesto για μια θρεπτική πρόταση σερβιρίσματος των λαχανικών μας αλλά ένα κανονικό γεύμα.

pestopligouri (2)

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού πλιγούρι
  • 6-8 καρότα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/3 του φλιτζανιού pesto της αρεσκείας μας
  • ¼ του φλιτζανιού θρυμματισμένα καραμελωμένα αμύγδαλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το απορροφήσει, τουλάχιστον 40 λεπτά.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ πλένουμε πολύ καλά τα καρότα και τα ακουμπάμε σε ταψάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά.

Βήμα 3

Διασκορπίζουμε την πιπεριά και τα κρεμμύδια σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10-15 λεπτά.

Βήμα 4

Σουρώνουμε το πλιγούρι να φύγει η περίσσεια νερού και το ρίχνουμε σε ελαφρά ζεσταμένο σκεύος μαζί με το pesto. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα δίπλα στα καρότα , ολόκληρα. Ραντίζουμε με επιπλέον λάδι και αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *