Πλιγούρι σαλάτα με φρέσκες βανίλιες και Lime
2014-02-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
23/02/14
Το πιο σημαντικό στις σχέσεις των ανθρώπων, ότι είδους και αν είναι αυτές, πιστεύω πως είναι η ειλικρίνεια. Γι΄αυτό και εγώ θέλω να είμαι πάντα ειλικρινής μαζί σας ως προς το σημερινό πιάτο. Η αρχική σκέψη λοιπόν ήταν ότι έπρεπε κάποια στιγμή να ολοκληρώσω την τριλογία, Υγιεινό salad bar : Τα τρία χρώματα (σε σαλάτα) σαν τις ταινίες του Κισλοφσκι, με την μπλε τελευταία, μιας που με δυσκόλεψε περισσότερο ως προς το αντίστοιχο χρώμα σε λαχανικά ή φρούτα… και όπως διαπιστώνετε, εξακολουθεί να με ταλαιπωρεί! Μπλε σαλάτα, ανάλογη των προσδοκιών μου ακόμα δεν ευρέθη, αλλά που θα μου πάει! Αντ’ αυτού : Πλιγούρι σαλάτα με φρέσκες βανίλιες και lime και να για τα υπόλοιπα έχουμε καιρό. Ίσως με τα πιο καλοκαιρινά οπωρολαχανικά!
Συστατικά
- 1/3 του φλιτζανιού πλιγούρι
- 1 ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό
- Αλατοπίπερο
- ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 φρέσκες βανίλιες, ψιλοκομμένες
- 4 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 2-3 ξερά δαμάσκηνα ή 1 κουταλιά της σούπας cranberries, ψιλοκομμένα
- Χυμό από 1 lime
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Φέτα ή ανθότυρο θρυμματισμένο για το σερβίρισμα ή φιλέτο ψαριού ψημένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά *)
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε το πλιγούρι στο νερό για 45-50 λεπτά ή μέχρι να το απορροφήσει καλά. Αν μείνει λίγο νερό, το σουρώνουμε πριν βάλουμε το πλιγούρι στη σαλάτα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον μαϊντανό, τα ντοματίνια, τα ξερά φρούτα που θα επιλέξουμε και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό Lime. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ή αφού την αφήσουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Βήμα 3
*Μπορούμε να σερβίρουμε με κάποιο από τα προτεινόμενα τυριά ή το ψάρι, προαιρετικά γιατί τρώγεται πολύ ευχάριστα και μόνη της πάνω σε μια πλούσια πράσινη σαλάτα ή όπως μας αρέσει.