Πουρές από κουνουπίδι και καρότο
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κ.σ.βούτυρο Light
2φλ.κουνουπίδι χωρισμένο σε φουντάκια
2μέτρια καρότα χοντροκομμένα
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νο
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
3/4φλ.ζωμός λαχανικών
αλατοπίπερο
1/4φλ.διάφορα μυρωδικά ψιλ/να (φρέσκια ρίγανη, φρέσκος βασιλικός, φρέσκος μαϊντανός, φρέσκο θυμάρι, φρέσκο δενδρολίβανο)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μεταφέρουμε στο multi. Τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή και τα μεταφέρουμε με λίγο ακόμα βούτυρο στο κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε να λιώσει και σερβίρουμε αμέσως με ψητό ή βραστό κρέας.