Πουρές σπανάκι
2013-06-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2 κιλό σπανάκι
4 πατάτες
2 κλωναράκια σέλινο
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε, τις βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Πλένουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και ψιλοκόβουμε το σέλινο. Στο ίδιο κατσαρολάκι που βράσαμε τις πατάτες, ζεματίζουμε το σπανάκι και το σέλινο και τα στραγγίζουμε. Με ένα πιρούνι λιώνουμε τις πατάτες, προσθέτουμε το σέλινο, το σπανάκι, αλάτι και ανακατεύουμε έως ότου ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.