Πράσινα φασολάκια σαλάτα με ροδάκινα και ραπανάκια
2014-08-04- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/8/14
Πράσινα φασολάκια σαλάτα με ροδάκινα και ραπανάκια για σήμερα στο τραπέζι. Εγώ φέτος προτίμησα τα πλακέ τόσο σε ροδάκινα όσο και σε νεκταρίνια γιατί είχαν μια ξεχωριστή γλύκα, που με ενθουσίασε είναι η αλήθεια. Όλα όμως τα καλοκαιρινά ελληνικά φρούτα και ιδίως τέτοια εποχή, που έχουν ωριμάσει αρκετά, είναι γλυκά και ζουμερά, αγαπητά από όλους.. ή σχεδόν!
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι πράσινα φασολάκια βρασμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 ροδάκινα κομμένα όπως προτιμάμε
- 12 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φύλλα αντράκλας
- Ελαιόλαδο
- Χυμό λεμονιού
- Ξύδι balsamico
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 6 πρώτα υλικά.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με λάδι, χυμό λεμονιού και ξύδι κατά βούληση και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε να ενωθούν οι γεύσεις και να δροσίσουν τα υλικά.
Βήμα 3
Το σερβίρουμε σαν σαλάτα ή συνοδευτικό.