Loader

Πρωινό βρώμης με γλυκό του κουταλιού κεράσι

2015-10-18
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος:
  • Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

18/10/15

Πρωινό βρώμης με γλυκό του κουταλιού κεράσι γιατί μόλις αντιλήφθηκα πόσα διαφόρων φρούτων γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες έχω αποθηκεύσει, έπαθα σοκ. Γλυκά παραδοσιακά εδέσματα, φτιαγμένα με μεράκι και αγάπη, από θείες, γιαγιάδες και λοιπές συγγενείς για να μοιρασθούν σε αγαπημένα πρόσωπα , σε κάθε ευκαιρία. Είπα λοιπόν να τα αξιοποιήσω όλα, ένα προς ένα.

glikokerasioat (1) glikokerasioat (6)

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • ¾ του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
  • 1-2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας κουφέτα χοντροκομμένα ή αμύγδαλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι (προαιρετικά)
  • 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού κεράσι ή ότι άλλο γλυκό του κουταλιού έχουμε

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι, να ζεστάνει χωρίς να βράσει. Προσθέτουμε τη βρώμη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μέλι και τη βανίλια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε τα κουφέτα.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε 2 μπολ. Διασκορπίζουμε από μια κουταλιά κεράσι γλυκό στο κάθε μπολ και σερβίρουμε αμέσως ή το αφήνουμε αποβραδίς για σερβίρουμε το πρωί. Διατηρείται στο ψυγείο 2-3 ημέρες και φροντίζουμε να το βγάλουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *