Πρωτοχρονιάτικη μανιταρόσουπα
2013-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
500γρ.μανιτάρια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1πατάτα χοντροκομμένη
3Πράσα χοντροκομμένα
1σκελ.σκόρδο
1ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
Δυόσμος για το σερβίρισμα
1λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο με τα πράσα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και αφού βγουν τα υγρά τους προσθέτουμε την πατάτα. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο μεταφέρουμε στο multi και την πολτοποιούμε. Την βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή, πασπαλισμένη με δυόσμο.