Πρωτοχρονιάτικη πουτίγκα με λωτούς και ρούμι
2015-12-08- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 2:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
30/12/15
Πρωτοχρονιάτικη πουτίγκα με λωτούς και ρούμι για να σερβίρουμε σαν επιδόρπιο ή όποτε επιθυμούμε. Ιδανική με παγωτό, χτυπημένη κρέμα ή κάποιο σιρόπι της επιλογής μας.
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού κονιάκ
- 1 φλιτζάνι σταφίδες
- 6 πολύ ώριμοι λωτοί
- 1 και ¼ του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 3 μεγάλα αυγά χτυπημένα
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ½ φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροτριμμένη
- Λίγο βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ για 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τους λωτούς από τη φλούδα και τους πολτοποιούμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το baking. Το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας και προσθέτουμε τις σταφίδες με το κονιάκ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για 1 ½ ώρα.
Βήμα 5
Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό, χτυπημένη κρέμα ή σιρόπι καραμέλας.