Loader

Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα

2014-11-12
  • Μερίδες: 2-3
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/11/14

 Ρεβυθοσαλάτα με ξερά φρούτα για όσους συμπαθούν τα συγκεκριμένα όσπρια και ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους σερβιρίσματος και μαγειρέματος ή για όσους δεν τα εκτίμησαν ποτέ. Ιδού η ευκαιρία.

revithdriedfruits (1) revithdriedfruits (2)

Συστατικά  

 

1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα

¼ του φλιτζανιού ξερά φρούτα της αρεσκείας μας (εγώ χρησιμοποίησα σύκα και κεράσια)

¼ του φλιτζανιού σέλερι ψιλοκομμένο

2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού πλούσια σος ταχίνι

Αλατοπίπερο

1 ματσάκι ρόκα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

 

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως πάνω σε ρόκα, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον λάδι ή χυμό λεμονιού.

Βήμα 2

Μπορούμε επίσης να το σερβίρουμε μαζί με ρύζι λευκό ή σαν χορτοφαγική γέμιση για σαντουϊτς , πιέζοντας πρώτα ελαφρά τα ρεβίθια με πιρούνι, για να κάτσουν ομοιόμορφα τα υλικά ανάμεσα στις φέτες ψωμιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *