Ρεβύθια στη γάστρα με πανσέτες και μανιτάρια portobello
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
400γρ.ρεβύθια
800γρ.πανσέτες
200γρ.μανιτάρια Portobello
2 μέτρια κρεμμύδια
1φλ.λάδι
3 σκελ.σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
2κ.σ. ζάχαρη
2κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια όλο το βράδυ. Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Κρατάμε στην άκρη το υγρό που έβρασαν. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια. Επίσης ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τοποθετούμε τα ρεβύθια στη γάστρα και από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τη δάφνη. Βάζουμε τις πανσέτες μας πάνω από τα υλικά και σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το κρασί, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Περιχύνουμε με αυτό το φαγάκι μας. Ρίχνουμε και 1-2 φλιτζάνια από το νερό που βράσανε τα ρεβύθια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε 2 ώρες στους 200C.