Ριζότο με λιαστές ντομάτες γραβιέρα και λούντζα
2013-08-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.ρύζι για ριζότο
15λιαστές ντομάτες ολόκληρες
100γρ.λούντζα σε φετάκια (καπνιστό χοιρινό Κύπρου ή άλλο παστό )
100γρ.γραβιέρα κομμένη σε λωρίδες
Αλατοπίπερο
1ποτήρι λευκό κρασί
2φλ.ζωμός λαχανικών
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό σιγά σιγά κάθε φορά που το απορροφάει μέχρι να τελειώσει, περίπου 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κάτσει 2 λεπτά. Σερβίρουμε με 2-3 φέτες από τη γραβιέρα και τη λούντζα ή ότι παστό θέλετε.