Ρολό κιμά με μελιτζάνες και καπνιστό τυρί
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:25 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
15 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ
700γρ.μοσχαρίσιος κιμάς
2αυγά χτυπημένα
Αλατοπίπερο
2/3φλ.φρυγανιά τρίμμα
Λάδι
1κ.σ.ρίγανη
1κρεμμύδι τριμμένο
1σφηνάκι ούζο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
2κ.σ.μουστάρδα
1κ.σ.ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
3μελιτζάνες αργίτικες κομμένες σε μικρά κυβάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.καπνιστό τυρί
2κ.σ.βασιλικός ξερός
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλάθουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το αλατοπίπερο, το ούζο, λίγο λάδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, τη ρίγανη και το κρεμμύδι και το κρατάμε στο ψυγείο. Βάζουμε σε βάζο με καπάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακινούμε. Τηγανίζουμε σε λίγο λάδι τα κυβάκια της μελιτζάνας και τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφού κρυώσουν λίγο προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μισό από τη σάλτσα μουστάρδας. Βάζουμε σε μια λαδόκολλα τον κιμά και πιέζοντας τον με τα χέρια δημιουργούμε ένα μακρόστενο κομμάτι κιμά. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και το κλείνουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας σε ρολό. Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και το αλείφουμε με την υπόλοιπη σάλτσα μουστάρδα. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.