Loader

Ρολό κολοκυθάκια αυγολέμονο με κιμά

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

 

Συστατικά  

 

300gr.κιμάς

3κ.σ.ρύζι Καρολίνα ή νυχάκι

2κ.σ.λάδι

1καρότο τριμμένο

1/2κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο

2κ.σ.δυόσμος

1αυγό

1μεγάλο κολοκυθάκια (μακρόστενο), κομμένο σε λωρίδες λεπτές, από την μεγάλη πλευρά

Φρυγανιά τρίμμα (όσο χρειαστεί για να αποκτήσουμε ένα σφιχτό μείγμα)

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

3φλ.ζωμός λαχανικών

2αυγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους, σε θερμοκρασία δωματίου

Αλατοπίπερο

1κ.σ.κορν φλάουρ

Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά με το αυγό, το δυόσμο, το αλατοπίπερο, το καρότο, το τριμμένο κολοκύθι και όση φρυγανιά χρειαστεί. Τα κάνουμε ένα μακρόστενο ρολό και το ακουμπάμε κάθετα πάνω σε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας όπου έχουμε βάλει ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο, ένα ίδιου μεγέθος κομμάτι λαδόκολλα και τις λωρίδες του κολοκυθιού η μια να μισοσκεπάζει την άλλη. Κλείνουμε το ρολό σφιχτά και το ακουμπάμε σε ένα ταψί . ρίχνουμε 2 φλιτζάνια νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Βάζουμε το ζωμό σε ένα κατσαρολάκι και τον ζεσταίνουμε. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε εκεί έναν έναν τους κρόκους. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το ζωμό και το ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας στα αυγά. Συμπληρώνουμε το χυμό και το αλατοπίπερο και τα μεταφέρουμε ανακατεύοντας στον υπόλοιπο ζωμό. Μεταφέρουμε το ρολό σε μια πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες. Περιχύνουμε με κουταλιές από το ζωμό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *