Ρόκα πολυσαλάτα με βινεγκρέτ αντζούγιας
2013-07-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2ματσάκια ρόκα
2 αυγά βραστά κομμένα σε λεπτές φετούλες στον αυγοκόπτη
150γρ.κασέρι σεκύβους
10ελιές γεμιστές με πιπεριά κομμένες στη μέση
2πιπεριές Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νες
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1/2φλ.άνιθος ψιλ/νος
1καρότο χοντροτριμμένο
1 αραβική πίτα μεγάλη λαδωμένη,κομμένη σε λωρίδες και ψημένες να γίνουν τραγανές
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
4 αντζούγιες φιλέτο
1/2φλ.λάδι
Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1κ.σ.ξύδι
Κρόκο από 1 αυγό βραστό
2κ.σ.μουστάρδα
1κ.σ.σόγια σος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα τη ρόκα και από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στο multi βάζουμε όλα τα υλικά για την βινεγκρέτ και τα πολτοποιούμε. Περιχύνουμε με αυτήν τη σαλάτα μας πριν την σερβίρουμε και την ανακατεύουμε.