Loader

Ρύζι με φασόλια και τραγανό ψάρι που έμεινε

2013-12-20
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

20/12/13

Ρύζι με φασόλια και τραγανό ψάρι που έμεινε, έχει το μενού σήμερα και το δώρο ρολόι Μέριλιν από τον ξάδελφο μου Χρήστο από τη Δράμα που λόγω της αδυναμίας μου προς την εν λόγω κυρία μου έστειλε κυριολεκτικά «πακέτο» το συγκεκριμένο δώρο, να το κοιτάζω να διακοσμεί το τραπέζι της κουζίνας (προς το παρόν, μέχρι να βρει τη θέση του στο χώρο)! Νομίζω πως ιντερνετικά 3 πράγματα με έχουν χαρακτηρίσει. Το cookmania (πρώτο και καλύτερο, η Μέριλιν και το Friday I’m in love των Cure και όλοι με συνδυάζουν με αυτά. Ευχαριστώ πολύ το αγαπημένο μου ξαδελφάκι μέσα από εδώ και εύχομαι σύντομα να έχω την χαρά να τον φιλοξενήσω και εγώ στα Αθηναϊκά λημέρια!!

Συστατικά  

10 γόπες τηγανητές ή ψητές που έμειναν ή ότι άλλο ψάρι μας έμεινε

1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

½ κουταλιά του γλυκού taco seasoning

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι ρύζι της αρεσκείας μας

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια

2 ασπρομανίταρα μεγάλα κομμένα σε φέτες

1 πιπεριά κέρατο ή Φλωρίνης ,κομμένη σε λωρίδες

½ κουταλιά του γλυκού κύμινο

10 ντοματίνια μικρά

Χυμός 1 Lime

Αλατοπίπερο

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια από κονσέρβα, σουρωμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει. Το σουρώνουμε και το μοιράζουμε σε πιάτα ή πιατέλα.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό από το ½ lime και μόλις αρχίζει να απορροφάται κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το μοιράζουμε ή το διασκορπίζουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Τέλος ετοιμάζουμε το ψάρι. Το καθαρίζουμε από δέρμα και κόκαλα πολύ προσεχτικά Ρίχνουμε σε αντικολλητικό το υπόλοιπο λάδι και αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ψάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα.

Βήμα 5

Πασπαλίζουμε με το taco seasoning και το καλαμποκάλευρο. Ραντίζουμε το υπόλοιπο χυμό Lime.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε και αφήνουμε να τραγανίσει το ψάρι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Κλείνουμε το μάτι και μοιράζουμε ή διασκορπίζουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://thewanderlustkitchen.com/2013/09/09/tex-mex-tilapia-bowl/

http://mykitch3n.blogspot.gr/2009/07/fish-flakes.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *