Σάντουιτς ψητής μελιτζάνας με pesto και ανθότυρο
2014-03-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
14/3/14
Μιας και η εβδομάδα που διανύουμε, στο ZannetCooks, είναι αφιερωμένη στα pesto, η σημερινή συνταγή είναι μια ωραία πρόταση για να δείτε ότι δεν «παντρεύονται» μοναχά τα ζυμαρικά με το περιεχόμενο από το βαζάκια μας, αλλά και τα λαχανικά με πολύ μεγάλη επιτυχία! Σάντουιτς ψητής μελιτζάνας με pesto και ανθότυρο και καλή μας όρεξη!
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, ότι είδος αλευριού έχουμε
- 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
- 1 κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
- Αλατοπίπερο
- Το ασπράδι από 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι φρυγανιά τρίμμα
- 1-2 ντομάτες
- 4 κουταλιές του γλυκού pesto της προτίμησης μας
- 4 ροδέλες ανθότυρο ή φέτα
- Ελαιόλαδο
- Παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε την μελιτζάνα σε 8 ροδέλες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε μισή ώρα σε στραγγιστήρι. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο και το βασιλικό. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια και σε ένα τρίτο τοποθετούμε τη φρυγανιά.
Βήμα 2
Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες και τις περνάμε πρώτα από το μπολ με το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά και από τις δυο πλευρές. Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε 10 λεπτά από κάθε πλευρά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.
Βήμα 3
Για το στήσιμο των σάντουιτς ακουμπάμε τις 4 ροδέλες μελιτζάνας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και στη συνέχεια με τη σειρά που αναφέρονται, από μια κουταλιά pesto, το οποίο και αλείφουμε και μετά το ανθότυρο, τη ντομάτα και μια δεύτερη ροδέλα μελιτζάνας. Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ανάλογα τα γούστα μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως σαν ορεκτικό ή κυρίως με μια πλούσια πράσινη σαλάτα ή κάποιο αρωματικό ρύζι.