Σαλάτα με ρίζες της γης
2013-07-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
3-4 πατατούλες μεσαίου μεγέθους
4καρότα
4παντζάρια
3κρεμμύδια
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
Λάδι
Balsamico
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/3κ.γλυκάνισο κοπανισμένο
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
1κ.γλ.μέλι
Οδηγίες
Βήμα 1
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λίγο λάδι, ελάχιστο νεράκι και αλατοπίπερο. Καλύπτουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε στον αέρα του φούρνου για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα βαζάκι όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε πιατέλα όλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ που ετοιμάσαμε.