Σαφρανάτο ρύζι με γαλοπούλα και λαχανικά
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.αρωματικό ρύζι (thai,basmati,yasmin)
Μια πρέζα σαφράν
Αλατοπίπερο
3μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
2/3φλ.ανάμικτα λαχανικα κατ/να ,βρασμένα
1/3φλ.γαλοπούλα βραστή ψιλ/νη
Λάδι
Μαϊντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ρίχνοντας στο νερό το σαφράν. Το κρατάμε στην άκρη και το ανακατεύουμε με τη γαλοπούλα και τα ανάμικτα λαχανικά. Εντωμεταξύ σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε ανντικολλητικό με λίγο λάδι, ίσα να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί να μαζέψει τα πολλά λάδια και τα ρίχνουμε στο ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.